Bollenbos

BollenbosDe bollenbos 

Vanaf ongeveer begin januari tot mei is bij-Ellen de Bollenbos te koop. In de bloemenstal aan de weg, in het atelier of op bestelling.

De kleuren zijn afhankelijk van de tulpen die we op dat moment in de kas hebben. Een overzicht van de tulpen die we broeien vind je op de tulpenpagina.

De bollenbos is een hand gebonden boeket tulpen met bol. Deze wordt op een ambachtelijke manier gebonden zodat het uit zichzelf blijft staan. De tulpen halen veel kracht uit de bol voor een lange houdbaarheid. Een bollenbos is geschikt voor zowel binnen als buiten. Standaard wordt de bos verpakt in folie en kraftpapier. Wilt u een speciale verpakking, tekst op het papier of andere uitstraling? De bollenbossen staan vaak in de bloemenstal. Bestellen kan natuurlijk ook.  Brand er licht in de winkel komt gerust binnen langs of mail me even. 

Een paar verzorgingstips voor de bollenbos:

Binnen: De bos kan in de verpakking zo neergezet worden, echter nog mooier op een mooie schaal of een bord.  De bos kan ook uit de verpakking gehaald worden en in een schaal gezet worden. Laat het touw erom, dan blijft hij uit zichzelf staan in een platte schaal. Zorg dat er water in de folie of schaal zit, om de paar dagen bijvullen. 

Buiten: De bollenbos kan ook prima buiten geplaatst worden. Haal het voorjaar in je tuin, onder je verande of leuk in in pot of mand op terras of bij de deur. Een beetje vorst is niet ernstig voor de bos, bij meerdere graden vorst dan bevriest de bos en zal na ontdooien weer verder bloeien, bij langdurige echte vorst beter om de bos wat meer beschutting te geven. Buiten blijft de bos nog veel langer goed. Bij een goede verzorging heb je hier wel 4 tot 6 weken plezier van.  

bollenbos in folieVeel plezier met je Bollenbos!